• Μιλάνο 2013

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/patriarchis.jpg

  Με την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

  Title 1
 • Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος)

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/01.png

  Χριστουγεννιάτικη Ἐκδήλωση τοῦ Δήμου Ἀχαρνῶν στὸ Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος). Τοὺς ὕμνους προλογίζει ἡ ἐξ Ἀχαρνῶν ἠθοποιὸς Καίτη Παπανίκα.

  Title 1
 • Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος)

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/02.png

  Χριστουγεννιάτικη Ἐκδήλωση τοῦ Δήμου Ἀχαρνῶν στὸ Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος). Κάλαντα μὲ συνοδεία τῆς παραδοσιακῆς ὀρχήστρας τοῦ Νίκου Φιλιππίδη

  Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος)
 • Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/03.png

  Συναυλία σὲ ἐκδήλωση τῆς Ἱ.Μ. Ὕδρας Σπετσῶν καὶ Αἰγίνης στὸ Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν μὲ ἀφορμὴ τὴν παρουσίαση τοῦ τόμου «Τὸ Μοναστήρι καὶ τὸ Ἐκκλησιαστικὸ Μουσεῖο Ὕδρας»

  Title 3
 • Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/05.png

  Συναυλία στὸ Μέγαρο Μουσικῆς στὶς 24/06/2011 στὴν ὁποία παρίσταται ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος μὲ ἀφορμὴ τὴν παρουσίαση τῆς μεγάλης Ὀρθόδοξης Χριστιανικῆς Ἐγκυκλοπαίδειας.

  Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν
 • Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν

  https://www.filetech.gr//kalomoiris/slideshow/06.png

  Βράβευση από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Παναγιώτη Φωτιάδη το 2009, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Title 6
 • Ἅγιος Δημήτριος Μυστρᾶ

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/07.png

  Θεία Λειτουργία στὸν Ἅγιο Δημήτριο Μυστρᾶ. Μὲ τὸν Μητροπολίτη Μονεμβασίας καὶ Σπάρτης κ. Εὐστάθιο.

  Title 7
 • https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/08.png

  Μὲ τὸν Μητροπολίτη Ὕδρας Σπετσῶν καὶ Αἰγίνης κ. Ἐφραὶμ

Συναυλία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στο Μιλάνο

Η Βυζαντινή Χορωδία αποδίδει Εκκλησιαστικά μέλη
Έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας, του Γενικού προξενείουτης Ελλάδος και του Ελληνικού Μορφωτικού Κέντρου Μιλάνου, η Βυζαντινή Χορωδία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη και Μουσικοδιδάσκαλο κ. Δημήτριο Καλομοίρη, βρέθηκε το πενθήμερο 2529 Μαρτίου 2011 στο Μιλάνο με σκοπό την προβολή της Βυζαντινής Μουσικής και Δημοτικής μας Παράδοσης.
Συγκεκριμένα, η Βυζαντινή Χορωδία πραγματοποίησε συναυλία το Σάββατο 26 Μαρτίου στο θέατρο «L’ Αula Facchinetti» με επίκαιρους ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και επετειακά δημοτικά τραγούδια της 25ης Μαρτίου συνοδεία καταξιωμένων οργανοπαιχτών.

Στη συναυλία αυτή παρευρέθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μάλτας, κ.Γεννάδιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας π. Ευάγγελος Υφαντίδης και πολλοί άλλοι κληρικοί από τις Ορθόδοξες χώρες της Ρουμανίας, Ρωσίας και Σερβίας. Τη συναυλία τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους εκ μέρους του Ελληνικού Προξενείου ο πρόξενος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Γενικός πρόξενος της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ινδίας. Εκμέρους των ενόπλων δυνάμεων ο Διοικητής των Ελληνικών Δυνάμεων στο Νατοϊκό Στρατηγείο, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Θεοδώρου, Έλληνες καθηγητές των πανεπιστημίων της Παβίας, Τορίνου, Μιλάνου καθώς και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου της πόλεως του Μιλάνου.


Ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος,
ο Γενικός Πρόξενος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος,
ο Αρχιμ. Θεοφύλακτος Βίτσος,
ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Ελληνικού
Κέντρου Νικόλαος Βελισιώτης
και ο κ. Δημήτριος Καλομοίρης.
Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η μεγάλη προσέλευση του φιλόμουσου κοινού, ελληνικού και ιταλικού. Την πλειονότητα απετέλεσαν βεβαίως οι Έλληνες ομογενείς, που προσήλθαν στη συναυλία, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα στον τρόπο μουσικής έκφρασης που διακρίνει τη Βυζαντινή Χορωδία.

Το παρόν έδωσαν και μερικοί Έλληνες ομογενείς που ζουν και δραστηριοποιούνται στις γειτονικές πόλεις. Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στην αθρόα αυτή προσέλευση του κοινού συνέβαλε το γεγονός της συνεχούς προβολής της εκδήλωσης από το γραφείο τουρισμού στο Μιλάνο.

Η Βυζαντινή Χορωδία απέδωσε ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με το μοναδικό τρόπο που πάντοτε την διακρίνει αλλά και επετειακά τραγούδια μαζί με τον πρωτοπρεσβύτερο π. Χρίστο Κυριακόπουλο.


Ενδεικτικό της άρτιας παρουσίασης αλλά και της επιμελέστατης απόδοσης των Βυζαντινών Ύμνων και των τραγουδιών ήταν το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Οι οικοδεσπότες και η Χορωδία με την ορχήστρα
Η Συναυλία έκλεισε με τη φήμη του επιχώριου Ποιμενάρχου, Σεβασμ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μάλτας κ. Γενναδίου. Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 η Βυζαντινή Χορωδία έψαλλε στην Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη του Μιλάνου προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιταλίας, συλλειτουργούντων του πρωτοπρεσβυτέρου Χρίστου Κυριακόπουλου, εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, του Πρωτοσύγκελλου της Ι. Μ. Ιταλίας, π. Ευάγγελου Υφαντίδη και του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ι. Ναού, Αρχ. Θεοφύλακτου Βίτσου.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γεννάδιος ευχαρίστησε τον Πρωτοψάλτη κ. Δημήτριο Καλομοίρη για την ευγενική ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και του απέδωσε αναμνηστικό δώρο.
Η μικτή Χορωδία
Η Μητρόπολις Ιταλίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Πρωτοψάλτη και καθηγητή και προς τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας για τον κόπο του ταξιδιού παρά τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα.

Είθε ο Θεός να τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους και σε επόμενη ευκαιρία να βρεθούν και πάλι κοντά στο φιλόμουσο Ιταλικό κοινό, προβάλλοντας με τον ιδιαίτερο τρόπο την μοναδικότητα της Βυζαντινής Μουσικής. Τις εκδηλώσεις κάλυψε τηλεοπτικώς η εκπομπή «Διασπορά» της ΕΤ3.