• Μιλάνο 2013

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/patriarchis.jpg

  Με την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

  Title 1
 • Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος)

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/01.png

  Χριστουγεννιάτικη Ἐκδήλωση τοῦ Δήμου Ἀχαρνῶν στὸ Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος). Τοὺς ὕμνους προλογίζει ἡ ἐξ Ἀχαρνῶν ἠθοποιὸς Καίτη Παπανίκα.

  Title 1
 • Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος)

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/02.png

  Χριστουγεννιάτικη Ἐκδήλωση τοῦ Δήμου Ἀχαρνῶν στὸ Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος). Κάλαντα μὲ συνοδεία τῆς παραδοσιακῆς ὀρχήστρας τοῦ Νίκου Φιλιππίδη

  Μέγαρο Μουσικῆς (Αἴθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος)
 • Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/03.png

  Συναυλία σὲ ἐκδήλωση τῆς Ἱ.Μ. Ὕδρας Σπετσῶν καὶ Αἰγίνης στὸ Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν μὲ ἀφορμὴ τὴν παρουσίαση τοῦ τόμου «Τὸ Μοναστήρι καὶ τὸ Ἐκκλησιαστικὸ Μουσεῖο Ὕδρας»

  Title 3
 • Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/05.png

  Συναυλία στὸ Μέγαρο Μουσικῆς στὶς 24/06/2011 στὴν ὁποία παρίσταται ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος μὲ ἀφορμὴ τὴν παρουσίαση τῆς μεγάλης Ὀρθόδοξης Χριστιανικῆς Ἐγκυκλοπαίδειας.

  Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν
 • Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν

  https://www.filetech.gr//kalomoiris/slideshow/06.png

  Βράβευση από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Παναγιώτη Φωτιάδη το 2009, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Title 6
 • Ἅγιος Δημήτριος Μυστρᾶ

  https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/07.png

  Θεία Λειτουργία στὸν Ἅγιο Δημήτριο Μυστρᾶ. Μὲ τὸν Μητροπολίτη Μονεμβασίας καὶ Σπάρτης κ. Εὐστάθιο.

  Title 7
 • https://www.filetech.gr/kalomoiris/slideshow/08.png

  Μὲ τὸν Μητροπολίτη Ὕδρας Σπετσῶν καὶ Αἰγίνης κ. Ἐφραὶμ

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ παρουσία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Ὁ Ναός τῆς Παναγίας Podone στό Μιλάνο πού παραχωρήθηκε στούς Ὀρθοδόξους καί θά ἐπισκεφθεῖ ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος τόν Μάιο. Ο Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος θά ἐπισκεφθεῖ τό Μιλάνο τῆς Ἰταλίας στίς 14 καί 16 Μαΐου, μετά ἀπό πρόσκληση τοῦ Ἀρχιεπισκόπου τοῦ Μιλάνου, Καρδινάλιου Angelo Scola. Ἡ ἱστορική αὐτή ἐπίσκεψη θά εἶναι τό κορυφαῖο γεγονός τῶν διαφόρων ἐκδηλώσεων πού διοργανώνει ἡ πόλη τοῦ Ἁγίου Ἀμβροσίου γιά νά γιορταστοῦν τά 1700 χρόνια ἀπό τό Διάταγμα τῶν Μεδιολάνων καί ἡ ἀρχή τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας στή Δύση.

Ο ναός της Santa Maria Podone, όπως ονομάζεται, εγκαινιάστηκε πριν από το σχίσμα, το 871, και ο ρυθμός του είναι αρχαιοελληνικός. Προβάλλει στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου, ακριβώς απέναντι από το μεσαιωνικό παλάτι της οικογενείας των Borromeo, ενώ πλάι του δεσπόζει το άγαλμα του επισκόπου Carlo Borromeo (1538-1584), ενός από τους σπουδαιότερους Αγίους του Μιλάνο.

 Όταν θέλεις κάτι πολύ, με καθαρή καρδιά, γίνεται, έλεγαν οι παλιοί κι αυτό φαίνεται ν' ακολουθούν πιστά ως σήμερα οι Έλληνες που ζουν στο Μιλάνο, οι οποίοι απέκτησαν πρόσφατα το δικό τους ναό στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πόλης. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το όνειρο των Ελλήνων που πλαισίωναν από τις αρχές της δεκαετίας του '20 την Ελληνορθόδοξη Ενορία και χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες ώσπου τελικά να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την αγορά ενός οικοπέδου.

Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς είχαν στενέψει τα οικονομικά, το οικόπεδο δόθηκε τελικά αντιπαροχή και στον πρώτο όροφο της οικοδομής που ανεγέρθηκε στήθηκε ο ελληνορθόδοξος ναός, που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Τα χρόνια περνούσαν, όμως η λαχτάρα του Ελληνισμού της ιταλικής αυτής πόλης να αποκτήσει το δικό της ναό, δεν έσβησε. Χάρη στη δραστηριοποίηση της Μητρόπολης Ιταλίας, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Αρχιεπισκοπή του Μιλάνου προέβη στην παραχώρηση ενός εκπληκτικού ναού- ένα μικρό στολίδι στην «καρδιά» της πόλης- σε κοντινή απόσταση από το φημισμένο καθεδρικό ναό Duomo.

 «Δεν μας έδωσαν απλά μία εκκλησία, αλλά ό,τι καλύτερο υπήρχε» λέει με συγκίνηση στο ΑΜΠΕ ο αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Βίτσος, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και υπέγραψε το συμβόλαιο παραχώρησης ως εντολοδόχος του Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιου. «Η εκκλησία που μας παραχωρήθηκε είναι αντάξια της ιστορίας και των παραδόσεών μας
», τονίζει ο αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Βίτσος «Η παραχώρηση αυτή από την Αρχιεπισκοπή του Μιλάνο αντανακλά την εκτίμηση που τρέφουν για την ελληνική Εκκλησία και τον ελληνισμό, αλλά και τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Καθολικής Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου» σημειώνει. 
Πηγή: ΑΜΠΕ